Najpopularniejszy poradnik na temat żywienia w sporcie nowe wydanie Żywienia w sporcie, uwzględniające najnowsze raporty medyczne, to publikacja, która jest równocześnie wyczerpującym podręcznikiem praktycznym i kompendium wiedzy teoretycznej, a co ważne, przekazuje cenne dane w sposób niebanalny i dostępny dla wszystkich.
Książka ta, napisana poprzez jedną z czołowych brytyjskich specjalistek od spraw żywienia w sporcie, idealnie przysłuży się jednocześnie amatorowi aktywnego trybu życia, jak i zawodnikom pragnącym osiągać udoskonalone wyniki w swych dyscyplinach.
Obecne wydanie autorka wzbogaca o wyniki najnowszych, nierzadko pionierskich badań związanych ze zdrowiem i wydolnością sportową, nie pozostawiając bez odpowiedzi żadnych pytań czy wątpliwości. Można tu znaleźć praktyczne wskazówki w następujących kwestiach: jak powiększyć odporność, siłę i wydolność organizmu, jak obliczyć zapotrzebowanie organizmu na kalorie, węglowodany, a także białka, jak poprawić sylwetkę ile płynów wypijać i jak sprawnie nawodnić organizm.,,nowe wydanie bestsellerowej książki Żywienie w sporcie jest najmocniej kompetentnym podręcznikiem z tego zakresu na świecie".
Prof. Dr hab.