Menu
Zamknij

Zdrowie na talerzu (opr. miękka)

Książki medyczne

Opis

Pożywienie, które codziennie ląduje na naszych talerzach może być smaczne, lecz także okropne. Dzięki niemu możemy poczuć się nieprzeciętnie, pełni sił witalnych, ale może też powodować różnorodne dolegliwości.

Jedzenie może być niebiańską przyjemnością, choć także wspomnieniem z najgorszego koszmaru. Dowiedz się, co zrobić, żeby codzienne spożywanie pokarmów dostarczało ci nie tylko walorów smakowych,w głównej mierze zdrowotnych korzyści.

Spraw, by każdy z twoich powszednich posiłków, począwszy od śniadania, przez przekąski i napoje aż po kolację, był pełnowartościowy i dostarczał twemu organizmowi jak najwięcej składników odżywczych. Maria Cross - ekspert od zdrowego odżywiania - pokazuje praktyczne rady na temat tego, co jeść i pić (a czego nie) i dlaczego, a także wskazuje, jakie jedzenie i napoje wybierać, by jak najlepiej ci służyły.

Każdy rozdział książki omawia najczęstsze problemy, z którymi spotykasz się na co dzień, między innymi: Czy margaryna naprawdę jest zdrowsza aniżeli masło$23 Którego oleju powinno się używać do gotowania$24 Czy jaja i mięso zawierają cholesterol, który jest krzywdzący$25 Jak zmniejszyć ilość spożywanych węglowodanów i czym jest indeks glikemiczny$26 Jak uniknąć senności po lunchu$27 Co należy zapakować do pudełka na lunch$28 Jak to w końcu jest z nabiałem$29 Dlaczego spożywanie tłustych ryb przynosi korzyści$30 Jak dostarczać organizmowi witaminę D zimą$31 Jakie przekąski są najkorzystniejsze i dlaczego$32 Czy można pić kawę bezkofeinową$33 Co jest najlepszym rozwiązaniem jeśli chodzi o alkohol$34 Odkryj podstawy wiedzy o zdrowym i świadomym odżywianiu i ciesz się, pełnowartościowymi posiłkami każdego dnia!

Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinię

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.