Sposób żywienia w najwcześniejszych latach jest sprawą istotnie ważną. Już w dzieciństwie kształtują się bowiem nawyki żywieniowe, a błędy popełnione w tym okresie dają o sobie znać w późniejszym wieku. Cukrzyca, otyłość, miażdżyca to jedynie niektóre z długiej listy chorób, które zaczynają się wyjątkowo wcześnie, a odpowiedzialność za nie częstokroć spoczywa na rodzicach. Jak zatem ustrzec dzieci przed skutkami niewłaściwego odżywiania? najlepszą radą jest zmiana nawyków żywieniowych, a najczęściej wyeliminowanie z dziecięcej diety produktów przetworzonych, bogatych w kalorie i różnorodnego rodzaju „sztuczności". Okazuje się, że nabiał i pieczywo – produkty, które zwykle goszczą na naszych stołach – również nie wyjątkowo służą maluchom. Bywają bowiem przyczyną alergii i nietolerancji pokarmowych. W książce odszukamy pomysły, gdzie szukać artykułów bogatych w komponenty konieczne do prawidłowego wzrostu i rozwoju naszych dzieci oraz proste i atrakcyjne przepisy na smaczne i zdrowe dania.
Anna Kłosińska od wielu lat propaguje zdrowy styl życia, w tym właściwe odżywianie. Prowadzi fundację Zdrowy Uczeń, w ramach której realizuje programy edukacyjne dla uczniów, przedszkolaków, seniorów oraz warsztaty dla rodziców pragnących zdrowo odżywiać swe pociechy.
ISBN: 9788378291862 Kod paskowy: 9788378291862 Autorzy: Kłosińska Anna Rok wydania: 2016 Kod wydawcy: 23351 liczba stron: 144 Oprawa: Miękka PKWiU: 58.11.1 Format: 14.6x20.9 Głębokość (mm): 6 Waga: 0.17 Język oryginału: polski Języki: polski Grupa towarowa: Książka
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.