Menu
Zamknij

wegańskie wypieki i potrawy bez glutenu (opr. twarda)

Książki medyczne

Opis

W dzisiejszych czasach nie trzeba już nikogo przekonywać o zdrowotnych korzyściach płynących z bezglutenowej czy wegańskiej diety. Sporo osób jest nawet zmuszonych do jej przestrzegania z powodu nietolerancji glutenu czy laktozy. Lecz przeszkodą w stosowaniu tej diety wydaje się niemożność uzyskania dobrego pieczywa, takiego jak pachnący chleb czy chrupiące bułeczki, nie wspominając już o takich smakołykach jak ciasta czy torty. Samodzielne próby kończą się przede wszystkim niepowodzeniem, a oferowane w sklepach gotowe produkty, za które niejednokrotnie trzeba słono zapłacić, nie zawsze zachęcają smakiem czy świeżością.
Książka Wegańskie wypieki i potrawy bez glutenu wychodzi naprzeciw oczekiwaniom Czytelników, którzy chcieliby spróbować sami zrobić pieczywo z bezglutenowych mąk i z kompletnie roślinnymi składnikami. Autorka, wieloletnia weganka na diecie bezglutenowej, proponuje swoje sprawdzone przepisy, według których przygotowuje potrawy dla cateringu zaopatrującego wegetariańskie bary i restauracje we Wrocławiu. 130 przepisów zawartych w książce to nie tylko receptury na wypieki, lecz także na wszystkiego typu dodatki, takie jak pasty, humus, a także kotlety czy zupy. Przepisy zostały tak dopasowane i przetestowane, aby każdy, podążając ściśle recepturą, odniósł sukces w swych próbach i mógł radować się końcowym skutkiem. Dla wielu książka ta będzie podróżą do krainy nieznanych smaków i zaskakujących pomysłów, a zdrowie i udoskonalone samopoczucie będzie dodatkowym bonusem.
Życzymy smacznego i miłej zabawy.

Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinię

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.