Menu
Zamknij

Sztuka łączenia pokarmów (opr. miękka)

Książki medyczne

Opis

„Zdrowie to nie wszystko, lecz bez zdrowia wszystko jest niczym" Artur Schopenhauer. W dzisiejszych czasach wielu ludzi cierpi na wzdęcia, zgagę, uczucie pełni w żołądku i jelitach, alergie pokarmowe, otyłość. Niestety rzadko kto uświadamia sobie, że główną przyczyną takiego stanu rzeczy jest nieprawidłowe łączenie ze sobą zróżnicowanych pokarmów. Odżywianie wiąże się z tradycjami i nawykami. Jemy chleb z serem, mięso z ziemniakami, ryż z groszkiem, słodki deser, owoce po głównym posiłku. Nawet w kręgach dietetyków, przywiązujących wielką wagę do dobrego odżywania, rzadko kiedy uwzględnia się prawidłowe zestawianie pokarmów, które polega na tym,podczas jednego posiłku spożywamy wyłącznie pasujące do siebie produkty. I nie jest prawdą,znacznie ograniczamy przez to możliwość wyboru. Po prostu komponując posiłek musimy dokonać właściwego wyboru, uwzględniając procesy zachodzące w ludzkim systemie trawiennym. W pierwszej chwili brzmi to nieco niewiarygodnie. Jeśli jednak raz zapoznamy się z koncepcją właściwego łączenia pokarmów, to będziemy potrafili posługiwać się jej zasadami bez żadnych kłopotów. Zasady te są tak proste i oczywiste,dobre odżywanie przychodzi bez trudu.

Podtytuł: Co z czym?
Tytuł oryginału: Lebensmittel richtig kombinieren
ISBN: 9788361012610
Kod paskowy: 9788361012610
Autorzy: Dries Jan, Dries Inge
Tłumaczenie: Łyżnik Dariusz
Wydanie: 2
Rok wydania: 2014
Kod wydawcy: 31345
Miejscowość: Warszawa
ilość stron: 204
Oprawa: Miękka
PKWiU: 58.11.1
Format: 14.5x20.5cm
Głębokość (mm): 11
Waga: 0.26
Język oryginału: niemiecki
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka

Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinię

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.