Autor wskazuje cenne źródła czystych protein, witamin, minerałów, przeciwutleniaczy, enzymów i innych elementów odżywczej układanki. W zestawieniu znalazły się superfoods, które mogą poprawić m.in. Wzrok, produktywność seksualną, regulować poziom hormonów, wzmacniać oporność i pomagać pokonać zły nastrój. Istotnie cenny jestznaczny opis właściwości towarów pochodzenia pszczelego: miodu, pyłku kwiatowego, pierzgi i propolisu. Kolejne rozdziały wzbogacają namawiające, ciekawe, przepisy na bezglutenowe potrawy z superżywnością (np. Czekoladowe tortille), a także rady, dzięki którym każdy prosto przemyci te skarby natury do rutynowych posiłków. To obowiązkowa lektura dla wszystkich zainteresowanych najzdrowszym jedzeniem! Każdy, kto jest gotowy do eksperymentowania z tego typu jedzeniem może chwycić tę książkę i uzyskać pełny przegląd nie tylko tego, czym jest pożywienie, ale w jaki sposób można wydajnie włączyć do swojej diety… dane w tej książce są absolutnie kompletne. - organizacja bezkompromisowa Żywność Right Now Dlaczego musisz mieć tę książkę:
- gromadzi kompleksowy opis właściwości zdrowotnych i wykorzystania takich towarów, jak: aloes, spirulina i algi morskie, nasiona konopii, kokos, acai, noni, chlorella.
- odnajdziesz w niej cenne informacje o powszechnie dostępnych w Polsce produktach pszczelich i ich zbawiennym wpływie na stan zdrowia.
- Publikacja gromadzi jeszcze zachęcające, ciekawe, w większości bezglutenowe przepisy na potrawy z superfoods.
- "Superżywność" to ergonomiczne wskazówki, jak włączyć superżywność do codziennego jadłospisu