Stop alergiom jest kolejną książką Beaty Peszko, która tym razem wnikliwiezajęła się rozmaitego pochodzenia alergiami, m.in.pokarmowymi, wziewnymi, krzyżowymi, na sierść zwierząt. Autorka dużo uwagi poświęciła wpływowi mleka i jego przetworów, a także mąki pszennej na nasze zdrowie, a także nietolerancji na gluten, opisaładużo przyczyn alergii, koncentrująć się na jakości współczesnego pożywienia, dodatkach chemicznych dodawanych do żywności, GMO, zakażeniach pasożytniczych czy grzybach Candida. Omówione są dokładnie alergie u dzieci i świadome macierzyństwo. Autorka prezentuje naturalne suplementacje, a także receptury preparatów ziołowych jako przykłady niekonwencjonalnychmetod leczeni, pomocnych w zmaganiach się alergiami. W książce zamieszczona jesttablica zawierająca spis wywołujących alergie dodatków do żywności, ich opis, wykorzystanie i skutki uboczne. Sam zamysł napisania książki zrodził się z zapotrzebowania chwili, ponieważ alergie - tak jak otyłość - stały się plagą współczesności, co należy sobie jak najszybciej uświadomić. Żyjmy w zgodzie z naturą i korzystajmy z niekonwencjonalnych metod leczenia, gdyż - wedle słów mądrego Hipokratesa "Przyroda jest lekarzem dla wszystkich chorób". Warto z tej wiedzy korzystać, gdy ma się na uwadze swoje własne zdrowie.
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.