Rok ze świętą Hildegardą - Porady kulinarne - Alfreda Walkowska
Alfreda Walkowska - doktor nauk teologicznych, znawczyni dzieł św. Hildegardy z Bingen; założycielka Polskiego Centrum św. Hildegardy z siedzibą w Legnicy; inicjatorka i prezes pierwszego polskiego Stowarzyszenia "Centrum św. Hildegardy w Polsce"; autorka, tłumaczka, a także konsultantka publikacji książkowych i prasowych związanych z Hildegardową nauką.
Pełna przepisów i wskazówek kulinarnych publikacja, która powstała na podstawie cyklicznych audycji Porady kulinarne na antenie Radia Maryja, z udziałem dr Alfredy Walkowskiej. Treści zamieszczone w niniejszej książce całkowicie zgodne są z medycyną św. Hildegardy oraz programem zdrowia opracowanym w oparciu o dzieła Świętej.
Czym obdarowuje nas natura w poszczególnych porach roku? Które komponenty powinny stanowić podstawę codziennej diety osób zdrowych i chorych? Po jakie receptury, zioła i przyprawy sięgnąć, aby gotować smacznie, a jednocześnie wspomagać pracę organizmu? Dzięki wiedzy, doświadczeniu i nieszablonowej działalności Autorki, my - jako odbiorcy i czytelnicy - możemy dziś w pełni zrozumieć nieprzemijalny przekaz, jaki kieruje do nas św. Hildegarda. Dr Walkowska eksponuje, iż książka nie mieści kolejnej diety cud i receptury na to, jak odzyskać szczupłą sylwetkę. Jest to zbiór wiedzy zostawiony średniowieczną mniszkę benedyktyńską, która wskazuje co i jak jeść, żeby być zdrowym, przy zachowaniu indywidualnych potrzeb każdego człowieka.
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.