Menu
Zamknij

Przez żołądek do zdrowego serca cz.1 (opr. broszurowa)

Książki medyczne

Opis

Pomimo stałego wydłużania się średniej długości życia w krajach Europy Zachodniej, choroby serca i układu krążenia pozostają główną przyczyną śmierci. Wszystkie badania naukowe wykazują iż złe odżywianie jest wszakże najmocniejszym czynnikiem ryzyka, lecz także tym, na który w najłatwiejszy sposób można wpłynąć, pragnąc zapobiec chorobom.

optymalne wybory żywieniowe stają się zatem koniecznością dla wszelkich osób, które są otyłe, cierpią na cukrzycę, nadciśnienie tętnicze, i dla tych u których poziom cholesterolu i trójglicerydów są krytyczne, jak na przykład u osób wystawionych nieraz na stres lub palących papierosy.

W tej naukowo udokumentowanej książce Michel Montignac zapoznaje Czytelnika z różnorakością i wagą czynników ryzyka chorób serca i układu krążenia. Odkrywa przed nim potencjał każdego typu pokarmu i radzi, jak dokonywać właściwych wyborów i jak w stosowny sposób zapobiegać chorobom o podłożu sercowo-naczyniowym.

Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinię

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.