„Produkty pszczele w leczeniu chorób serca i układu krążenia" to kolejna – po „Produktach pszczelich w niełatwych do leczenia chorobach dermatologicznych" – książka autorstwa prof. Bogdana Kędzi i mgr Elżbiety Hołdernej-Kędzi dotycząca właściwości i możliwości zastosowania produktów pszczelich.
W książce autorzy skupili się na prozdrowotnych właściwościach miodu, mleczka pszczelego, pyłku kwiatowego, pierzgi, propolisu i jadu pszczelego w leczeniu schorzeń związanych z układem krążenia i sercem, takich jak niewydolność serca, miażdżyca tętnic, choroba niedokrwienna serca czy nadciśnienie tętnicze.
Tytuł Produkty pszczele w leczeniu chorób serca i układu krążenia Autor Bogdan Kędzia,Elżbieta Hołderna-Kędzia Wydawnictwo Borgis EAN 9788362993123 ISBN 9788362993123 Kategoria Nauka i technologia\Medycyna ilość stron 92 Format 14.7x20.5x0.6 cm Rok wydania 2015 Oprawa Miękka Wydanie 1 Waga 0.128 kg