Menu
Zamknij

Podstawy leczenia żywieniowego (opr. miękka) od 63

Książki medyczne

Opis

Książka pt. Podstawy leczenia żywieniowego jest pierwszą, od nad wyraz wielu
lat, publikacją na temat żywienia klinicznego, która demonstruje się na polskim
rynku. Na dodatek jest jedną z, naprawdę niewielu publikacji na ten temat
i to nawet biorąc pod uwagę publikacje zagraniczne. Autor: prof. Mikołaj
Spodaryk (pediatra) jest stuprocentowym autorytetem w dziedzinie żywienia
klinicznego, równocześnie z naukowego (liczne publikacje naukowe), jak
i zawodowego (wieloletnia praktyka kliniczna z najciężej chorymi dziećmi
i dorosłymi) punktu widzenia. Profesor Mikołaj Spodaryk jest w dodatku
wybitnym Nauczycielem, wychował sporo pokoleń Żywieniowców, którzy
stosowali zdobytą wiedzę dla ratowania zdrowia i życia ludzi. Niżej podpisany
jest jednym z nich.
Książka, będąca zarazem podręcznikiem, jest adresowana nie tylko do
specjalistów, którzy już zajmują się leczeniem żywieniowym i pragną pogłębić
swoją wiedzę, lecz także do wszelkich ludzi, którzy chcieliby rozpocząć
swoją przygodę z tą, jakże atrakcyjną, dziedziną medycyny. Podręcznik
porusza zagadnienia z zakresu anatomii i fi zjologii, prezentuje podstawowe
pojęcia i defi nicje leczenia żywieniowego, omawia wskazania, przeciwwskazania,
technikę i sposób prowadzenia żywienia drogą przewodu pokarmowego i drogą dożylną. Niemało czasu Autor poświęcił prezentacji
rodzajów powikłań oraz sposobów zapobiegania im i ich leczenia.
Podsumowując, w ręce Czytelników trafi a nowa, wyjątkowo wartościowa
publikacja z obszaru leczenia żywieniowego, napisana dostępnym językiem
poprzez niekwestionowanego Specjalistę. Jest to pozycja absolutnie warta przeczytania.
Polskie Towarzystwo Żywienia Pozajelitowego,
Dojelitowego i Metabolizmu
prof. Dr hab. N. Med. Stanisław Kłęk
Prezes Towarzystwa

AUTORZY: MIKOŁAJ SPODARYK

liczba STRON: 249

Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinię

PODOBNE PRODUKTY

Książki medyczne, Żywienie dojelitowe w domu.Podręcznik dla pacjenta (opr. broszurowa)
od 54 09

3 oferty

Żywienie dojelitowe w domu.Podręcznik dla pacjenta (opr. broszurowa)

  • ISBN 9788393652761 
  • Oprawa broszurowa 
  • Autor praca zbiorowa 
  • Wydawnictwo Scientifica 
  • Ilość stron 94 
  • Rok wydania 2018 
Porównaj
Książki medyczne, Farmaceutyczne standardy sporządzania mieszanin (opr. broszurowa)
od 54 09

3 oferty

Farmaceutyczne standardy sporządzania mieszanin (opr. broszurowa)

  • ISBN 9788393652754 
  • Oprawa broszurowa 
  • Autor Krystyna Chmal-Jagiełło|Elżbieta Balcerzak 
  • Wydawnictwo Scientifica 
  • Ilość stron 129 
  • Rok wydania 2017 
Porównaj
Książki medyczne, Standardy Żywienia Dojelitowego i Pozajelitowego (opr. broszurowa)
od 38 99

3 oferty

Standardy Żywienia Dojelitowego i Pozajelitowego (opr. broszurowa)

  • ISBN 9788393652723 
  • Oprawa broszurowa 
  • Autor praca zbiorowa 
  • Wydawnictwo Scientifica 
  • Ilość stron 112 
  • Rok wydania 2014 
Porównaj

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.