Superżywność to jedzenie z najwyższej półki, czyli pokarmy wyjątkowo bogate w substancje odżywcze, które - wprowadzone do codziennej diety - wzmocnią twoje zdrowie i wytrzymałość. Więcej korzyści przynosi łączenie kilku produktów niżeli spożywanie ich pojedynczo, dlatego włączenie do jadłospisu różnych rodzajów superżywności to jedna z najlepszych rzeczy, jakie możesz zrobić dla swego zdrowia.
Ze wszystkich produktów zaliczanych do superżywności dziesięć przedstawionych w tej publikacji posiada najwięcej naukowo potwierdzonych właściwości zapobiegających rakowi i innym chorobom - a choćby je leczących.
Są to bogate w przeciwutleniacze, witaminy i minerały produkty pochodzenia roślinnego, a precyzyjnie: owoce jagodowe brokuły i kiełki brokułów siemię lniane czosnek jarmuż grzyby cebula algi soja kurkuma Dowiedz się, w jaki sposób superżywność zwalcza otyłość i choroby i jak poszczególne produkty wspomagają pamięć, wzmacniają układ krążenia i ulepszają ogólne samopoczucie.
Poznaj nieskomplikowane i smaczne przepisy, a także inne pomysłowe sposoby na włączenie tych produktów do codziennego jadłospisu. Powyższy opis pochodzi od wydawcy.