Nadciśnienie tętnicze to choroba cywilizacyjna związana m.in. Z niewłaściwym stylem życia. Do jej rozwoju przyczyniają się: dieta bogatotłuszczowa, nadmierne spożycie soli. Palenie papierosów, nadwaga i otyłość. Ponieważ nadciśnienie może posiadać niezwykle poważne konsekwencje zdrowotne, ważna jest profilaktyka i właściwe jej leczenie, w czym dużą rolę odgrywa właściwa dieta. Z tego poradnika Czytelnik dowie się, jakie są zasady prozdrowotnego modelu żywienia, co jeść, a jakich potraw unikać,zmniejszyć zbyt wysokie ciśnienie albo ograniczyć ryzyko nadciśnienia. Książka mieści użyteczne porady i zalecenia specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. Mogą z niej korzystać jednocześnie pacjenci, jak i lekarze podstawowej opieki zdrowotnej.
kolekcja procesu: INSTYTUT ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA ZALECA ISBN: 8320033322 Kod paskowy: 9788320033328 Autorzy: Jarosz Mirosław, Respondek Wioleta Wydanie: 1 Rok wydania: 2018 Kod wydawcy: 20384 Miejscowość: Warszawa liczba stron: 148 Oprawa: Miękka PKWiU: 58.11.1 Format: 14.6x20.5cm Głębokość (mm): 10 Waga: 0.22 Języki: polski Grupa towarowa: Książka
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.