Mięta uwodzi świeżością i aromatem szkoda tego nie wykorzystać, a możliwości jest mnóstwo. Potrafi efektywnie wspierać nasze zdrowie, a do sztuki kulinarnej i w daniach słonych, i słodkich wnosi nad wyraz interesującą, egzotyczną nutę. Przy tym mięta jest nieskomplikowana w uprawie: nie potrzebujemy doświadczenia ogrodniczego,mieć kilka sadzonek w ogrodzie albo w doniczkach na parapecie lub na balkonie. Warto poznać miętę imbirową, bananową, truskawkową, czekoladową I dać się zaskoczyć naprawdę warto! W tym poradniku odnajdziesz wskazówki dotyczące wielorakiego kulinarnego i leczniczego zastosowania właściwości mięty oraz sposoby przygotowania medykamentów i potraw na bazie tej rośliny. Są to m.in. Balsam miętowy, miętowy olej do masażu, kataplazm do udrożnienia dróg oddechowych, likier z miętą pieprzową, liście mięty w czekoladzie, granita mentolowa i dużo, dużo innych. Odbiorcy: - osoby, które uwielbiają zgłębiać niezwykłe parametry roślin i wykorzystywać je z pożytkiem dla zdrowia i urody. Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę? - autor wyjaśnia w niej, jak dobrze sadzić i pielęgnować miętę w ogrodzie, a także jak ją uprawiać w doniczce albo w skrzynce - opisuje sposób cięcia krzewinek, zbioru i przechowywania rośliny - przybliżając rozmaite odmiany mięty, podpowiada, jak ją najlepiej stosować, wykorzystując jej parametry lecznicze i atuty smakowe
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.