Menu
Zamknij

Kokos (opr. miękka) od 11 07

Książki medyczne

Opis

Druga książka z linii „Superfoods": obszernych publikacji poświęconych najszczególniej odżywczym źródłom witamin i minerałów niezbędnych dla zdrowia.
Tym razem dowiemy się wszelkiego o najzdrowszej roślinie świata, która nie ma atrybuty alergizujących, czyli kokosie. Na niemal 200 stronach odszukamy wszystkie dane niezbędne do tego, żeby włączyć produkty pochodzące z kokosa do swej diety i radować się jego wyjątkowym aromatem i specyficznym smakiem. Oprócz danych o wartościach odżywczych, właściwościach odmładzających wynajdziesz tu ponad 70 przepisów na przepyszne dania z kokosa, które mogą spożywać również osoby uczulone na gluten.
W książce czytelnik wynajdzie m.in.
- Cenne informacje o wszystkich formach, w jakich możesz spożywać kokosa i produktach, które są z niego pozyskiwane;
- nieszablonowe przepisy na smaczne dania z odżywczego orzecha kokosowego: od koktajli, smoothies, sałatek, poprzez przekąski, dania obiadowe, aż po słodkości na bazie kokosa;
- zebrane w jednym miejscu najważniejsze dane o antyalergicznych, odmładzających, antybakteryjnych i dodających energii właściwościach i minerałach i witaminach zawartych w produktach kokosowych;
- Świeże i inspirujące pomysły na wprowadzenie zdrowych posiłków do codziennego jadłospisu.

Podtytuł: Wszystko, co musisz wiedzieć o najistotniej wszechstronnej roślinie na świecie
Tytuł oryginału: Coconut: The Complete Guide to the World's Most Versatile Superfood (Superfoods for Life)
ISBN: 9788365442444
Kod paskowy: 9788365442444
Autorzy: Pedersen Stephanie
Tłumaczenie: Kmieć-Krzewiak Katarzyna
Wydanie: 1
Rok wydania: 2016
Kod wydawcy: 42159
Miejscowość: Białystok
ilość stron: 272
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
PKWiU: 58.11.1
Format: 16.8x20.0cm
Głębokość (mm): 15
Waga: 0.404
Język oryginału: angielski
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka

Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinię

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.