Druga książka z linii „Superfoods": obszernych publikacji poświęconych najszczególniej odżywczym źródłom witamin i minerałów niezbędnych dla zdrowia. Tym razem dowiemy się wszelkiego o najzdrowszej roślinie świata, która nie ma atrybuty alergizujących, czyli kokosie. Na niemal 200 stronach odszukamy wszystkie dane niezbędne do tego, żeby włączyć produkty pochodzące z kokosa do swej diety i radować się jego wyjątkowym aromatem i specyficznym smakiem. Oprócz danych o wartościach odżywczych, właściwościach odmładzających wynajdziesz tu ponad 70 przepisów na przepyszne dania z kokosa, które mogą spożywać również osoby uczulone na gluten. W książce czytelnik wynajdzie m.in. - Cenne informacje o wszystkich formach, w jakich możesz spożywać kokosa i produktach, które są z niego pozyskiwane; - nieszablonowe przepisy na smaczne dania z odżywczego orzecha kokosowego: od koktajli, smoothies, sałatek, poprzez przekąski, dania obiadowe, aż po słodkości na bazie kokosa; - zebrane w jednym miejscu najważniejsze dane o antyalergicznych, odmładzających, antybakteryjnych i dodających energii właściwościach i minerałach i witaminach zawartych w produktach kokosowych; - Świeże i inspirujące pomysły na wprowadzenie zdrowych posiłków do codziennego jadłospisu.
Podtytuł: Wszystko, co musisz wiedzieć o najistotniej wszechstronnej roślinie na świecie Tytuł oryginału: Coconut: The Complete Guide to the World's Most Versatile Superfood (Superfoods for Life) ISBN: 9788365442444 Kod paskowy: 9788365442444 Autorzy: Pedersen Stephanie Tłumaczenie: Kmieć-Krzewiak Katarzyna Wydanie: 1 Rok wydania: 2016 Kod wydawcy: 42159 Miejscowość: Białystok ilość stron: 272 Oprawa: Miękka ze skrzydełkami PKWiU: 58.11.1 Format: 16.8x20.0cm Głębokość (mm): 15 Waga: 0.404 Język oryginału: angielski Języki: polski Grupa towarowa: Książka
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.