Menu
Zamknij

Jak leczyć się czekoladą - prof. Henri Joyeux, Jean Claude Berton - książka (opr. twarda)

Książki medyczne

Opis

Spożywanie prawdziwej czekolady jest zalecane ze względu na idealne różnorodność występujących w niej mikroelementów, minerałów, witamin i polifenoli.Książka „Jak leczyć się czekoladą” autorstwa prof. Medycyny Henriego Joyeux i mistrza czekoladnictwa Jeana Claude’a Bertona jest prawdziwą encyklopedią wiedzy o czekoladzie, dzięki której poznajemy:- pochodzenie i historię magicznego owocu drzewa kakaowego, zbieranego w lasach tropikalnych, skąd został sprowadzony do Europy przez odkrywców Nowego Świata;- atuty czekolady, modnej wśród rdzennej ludności Ameryki i niezwykle momentalnie docenionej także na dużych europejskich dworach królewskich, a choćby w Watykanie;- porady zdrowotne;- rytuał przygotowania i picia czekolady i właściwości aromatyzujących ją naturalnych dodatków;- sposób wyrobu czekolady, w tym czekolady naturalnej;- szczegółowe informacje na temat czekoomegi, czyli czekolady z dodatkiem dobroczynnych kwasów tłuszczowych omega, znacząco wzmacniających walory odżywcze czystej czekolady.Autorzy doradzają również jak nauczyć się odróżniać prawdziwą czekoladę od jej licznych podróbek.Obowiązkowa lektura, nie tylko dla medyków!

Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinię

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.