Menu
Zamknij

Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka (opr. miękka)

Książki medyczne

Opis

To już czwarte wydanie podręcznika szanowanego poprzez studentów i adeptów dietetyki za jasność wywodu, usprawniającą naukę, i wszechstronność.
mieści on:
• omówienie podstaw żywienia człowieka – od znaczenia składników odżywczych, poprzez unormowania prawne, po zagadnienia związane z innowacjami w naukach biologicznych
• aktualną klasyfikację diet z ich szczegółowymi charakterystykami
• omówienie zasad żywienia w wybranych stanach patologicznych (np. W zatruciach pokarmowych i chorobach nowotworowych i neurologicznych) oraz żywienia dzieci zdrowych i chorych.
Podręcznik odpowiada obowiązującemu programowi nauczania. Pozostał zaktualizowany z uwzględnieniem opinii czytelników i w oparciu o wnioski z praktyki akademickiej.

ISBN: 9788320048674
Kod paskowy: 9788320048674
Autorzy: Ciborowska Helena, Rudnicka Anna
Wydanie: 4
Rok wydania: 2018
Kod wydawcy: 20384
Miejscowość: Warszawa
liczba stron: 658
Oprawa: Miękka
PKWiU: 58.11.1
Format: 16.5x23.5cm
Głębokość (mm): 30
Waga: 0.922
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka

Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinię

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.