Książka Dieta cytrusowa nawiązuje do tzw. Klasycznego sposobu odżywiania, znanego już starożytnym. Owoce cytrusowe są nadzwyczajne dla osób ceniących ciągle coś zagryzać, ponieważ nie tuczą, a jednocześnie dają uczucie nasycenia. Zawierają dostatecznie dużo wody, by nie czuć pragnienia, a równocześnie mają niewiele kalorii. Nie trzeba również nikogo przekonywać, iż są przebogate w pektyny i mają niemało witamin, w tym witaminy spalające tłuszcze. Dlaczego więc tak niewiele wiemy o ich właściwościach, i o możliwościach łączenia ich z innymi składnikami diety. Zadajemy sobie pytanie: jabłko czy nektaryna? Awokado z tuńczykiem? Pigwa z wieprzowiną? Co zrobić z tym granatem? W niniejszej książce chcemy zachęcić Was do uwzględnienia owoców egzotycznych w każdej diecie. Mając na uwadze niewątpliwe walory odżywcze i zdrowotne ananasów, bananów, kiwi, mango, arbuzów, melonów, cytrusów, fig, daktyli, winogron, oliwek i wielu innych, oferujemy wykorzystać je do sałatek, deserów, napojów czy koktajli, a także jako dodatek do wykwintnych dań obiadowych, przekąsek, a także sosów. Oczywiście użytkowanie diety cytrusowej nie zwalnia nas od unikania tłustych mięs i wędlin, słodyczy, białego pieczywa, ziemniaków, serów żółtych i szczególnie tłustego mleka i twarogu. w trakcie użytkowania diety cytrusowej nie powinniśmy też pić wyjątkowo solidnej kawy, herbaty oraz nadmiaru alkoholu. W menu warto uwzględnić chudy nabiał, ryby, kiełki zbóż i orzechy. Autorka niezwykle poleca pomarańcze, grejpfruty, kiwi, mandarynki, cytryny, banany i morele. Chcesz wyglądać pięknie, skorzystaj ze wskazówek zawartych w tej książce. Zapraszam do lektury.
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.