Menu
Zamknij

Chia (opr. broszurowa) od 11 07

Książki medyczne

Opis

„Zaliczane do superpokarmów nasiona szałwii hiszpańskiej są prawdziwym rezerwuarem protein, błonnika rozpuszczalnego, minerałów i przeciwutleniaczy i niedoścignionym źródłem kwasów tłuszczowych omega 3. Ponadto posiadają genialny smak. Codzienne spożywanie jednej łyżki stołowej nasion chia oznacza dla mnie stuprocentową gwarancję zdrowia".
– PATRICK HOLFORD, światowej sławy specjalista ds. Żywienia, autor bestsellerów The Feel Good Factor, a także Say No to Diabetes
Przed tobą pierwsza książka z kolekcji Superfoods, w której specjaliści od żywienia dzielą się swoją wiedzą na temat najmocniej odżywczych, najbogatszych w minerały, witaminy i białko super pokarmów naturalnego pochodzenia. To publikacje, dzięki którym odkryjesz całą prawdę o bezkonkurencyjnych w zdrowotnych właściwościach chia, jarmużu, kokosie, konopiach indyjskich, quinoa, amarantusie i nasionach lnu.
Chia, czyli nasiona szałwii hiszpańskiej, to najkorzystniejsze źródło kwasów omega 3, wapnia, przeciwutleniaczy i błonnika. Ich super moce doceniali już Aztekowie, a antyalergiczne parametry powodują, że chia są z ochotą spożywane przez alergików i osoby, które nie mogą jeść artykułów zawierających gluten. Dzięki temu, iż zawierają więcej błonnika, a mniej węglowodanów aniżeli ryż, kukurydza i inne zboża, są polecane osobom będącym na diecie, bo sprawnie tłumią apetyt, dostarczają energii i ulepszają metabolizm.
Chia to jeszcze nadzwyczajny super pokarm dla uczniów, studentów i osób pracujących umysłowo – nasiona te słyną bowiem z tego,ułatwiają uczenie się, udoskonalają pamięć, koncentrację, wspomagają układ nerwowy, a u osób starszych mogą zapobiegać rozwojowi demencji.
przejrzyj, jakie jeszcze cechy zdrowotne mają nasiona szałwii hiszpańskiej, dowiedz się, w jakiej postaci najlepiej je spożywać i wypróbuj ponad 75 przepisów na odżywcze i obłędnie pyszne dania z chia, które dodadzą ci energii.
Odkryj cudowną moc nasion CHIA!
O autorach:
STEPHANIE PEDERSEN
Stephanie Pederson jest dyplomowanym dietetykiem oraz członkiem Amerykańskiego Stowarzyszenia Praktyków Nieużywających Leków. Jej klientami są ludzie biznesu, przemysłowcy, wybitni fachowcy oraz znane postacie ze świata rozrywki. Stephanie pomaga im wydajnie walczyć z nadwagą i cieszyć się korzystnym zdrowiem i samopoczuciem. Aktualnie Pedersen mieszka w Nowym Jorku wraz z mężem i trzema synami.
DR WAYNE COATES
Doktor Wayne Coates, biegacz długodystansowy, który regularnie startuje w maratonach o długości do 100 mil, wzmacniając swoją odporność codzienną dawką nasion szałwii hiszpańskiej. Dr Coates, z zawodu inżynier rolnik, jest obecnie profesorem emerytowanym Uniwersytetu Arizony, wydziału badań nad słusznym użyciem do uprawy gruntów w terenach pustynnych. Jest on autorem ponad 60 artykułów opublikowanych w czasopismach specjalistycznych. Jego życiowa przygoda z szałwią hiszpańską rozpoczęła się w latach 90. XX wieku, kiedy udał się do Argentyny, żeby przeprowadzić badania nad nowymi gatunkami roślin uprawnych pod kątem ich wykorzystania w wytwarzaniu handlowej. Właśnie wtedy dr Coates opracował system zbioru i czyszczenia nasion chia, który użytkowany jest obecnie. Jako założyciel edukacyjnej strony internetowej poświęconej nasionom szałwii hiszpańskiej oraz kierownik firmy AZChia ds. Sprzedaży detalicznej, dr Wayne Coates nadal prowadzi aktywne badania, posiadając na celu promocję tej nad wyraz zdrowej rośliny na całym świecie.

Podtytuł: Wszystko co musisz wiedzieć o najistotniej odżywczej roślinie na świecie
Tytuł oryginału: Chia. The complete guide to the ultimate superfood
ISBN: 9788365442222
Kod paskowy: 9788365442222
Autorzy: Pedersen Stephanie, Coates Wayne
Tłumaczenie: Kmieć-Krzewiak Katarzyna
Wydanie: 1
Rok wydania: 2016
Kod wydawcy: 42159
Miejscowość: Białystok
ilość stron: 256
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
PKWiU: 58.11.1
Format: 17.0x20.0cm
Głębokość (mm): 14
Waga: 0.384
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka

Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinię

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.