Powiązania pomiędzy odżywianiem a powstawaniem chorób lub zróżnicowanego typu zaburzeń zdrowotnych zostały już często potwierdzone i nie dotyczą one jedynie dolegliwości układu krążenia, cukrzycy czy nadwagi. Dlatego także udzielanie porad z zakresu poprawnego odżywiania powinno stać się lekarskim zwyczajem, ponieważ tak jak nieodpowiednia dieta może przyczynić się do rozwoju najróżniejszych zaburzeń zdrowotnych albo patologii, tak zdrowe odżywianie pozwala zlikwidować liczne dolegliwości czy je złagodzić
Celem tej książki jest więc pokazanie - na przykładach rozmaitych dolegliwości oraz chorób - szczegółowych i dostępnych porad, adresowanych zarówno do pacjentów, jak i do pracowników służby zdrowia.
Drugie wydanie wzbogacone jest o dziewięć kolejnych diet, m.in. Dietę zalecaną przy niedożywieniu i chorobach nowotworowych, dnie moczanowej czy stwardnieniu rozsianym.
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.