- 90 kapsułek!
- 1 kapsułka to 1 porcja artykułu
- W nowej wersji softgel!
- Wysoka biodostępność!
Witamina E, obok witamin A i C, jest silnym przeciwutleniaczem, który pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym i zniszczeniem komórek, wywoływanym przez wolne rodniki. Witamina E bierze także udział w syntezie substancji przeciwkrzepliwych, utrzymaniu adekwatnej przepuszczalności błon komórkowych i zmniejszeniu agregacji (zlepiania się) płytek krwi, dzięki temu może przyczyniać się do przeciwdziałania zakrzepom. Poza tym uczestniczy w ochronie krwinek czerwonych i przekazywaniu sygnałów nerwowych w całym ciele. Ponadto witamina E wpływa również na prawidłową wydolność mięśni i wytwarzanie nasienia u panów. Jest także witaminą konieczną w okresie ciąży, gdyż współodpowiedzialna jest za jej utrzymanie, jak w dodatku prawidłowy rozwój płodu. Ponadto witamina E wspomaga korzystne funkcjonowanie wzroku.
Warto wiedzieć, iż przyswajanie "witaminy płodności" przez organizm wspomaga witamina A, kompleks witamin z grupy B, witamina C, selen, fosfor, mangan i NNKT (konieczne nienasycone kwasy tłuszczowe).
parametry Witaminy E- Silny przeciwutleniacz
- Może przyczyniać się do ograniczania LDL "złego cholesterolu"
- Może poprawiać wydolność nasienia oraz mięśni
- Wykazano, że wspiera dobre funkcje narządu wzroku
- Może odgrywać ważną rolę w poprawie układu krążenia
Spożywać 1 porcję (1 kapsułka) dziennie, najlepiej razem z posiłkiem albo bezpośrednio po nim.
Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Suplement diety nie może być wykorzystywany jako substytut (zamiennik) różnorodnej diety. Zalecany jest stabilny sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze części artykułu. Artykuł nie powinien być stosowany poprzez dzieci, kobiety w ciąży i matki karmiące. Przechowywać w sposób niedostępny dla drobnych dzieci.
Skladniki: Octan D-alfa tokoferylu (wit.E), oliwa z oliwek, żelatyna, substancja utrzymująca wilgoć - glicerol; woda oczyszczona. Towar może zawierać mleko (łącznie z laktozą), soję, pszenicę, jaja, seler, gorczycę, skorupiaki.
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (84000kJ/2000kcal)