Menu
Zamknij

Pyłek pszczeli suszony 600g

Witaminy i minerały

Opis

Pyłek pszczeli gromadzi proteiny (białka), węglowodany, lipidy, witaminy: A, B, E, P, kwas pantotenowy, biotynę, sole mineralne, a także substancje aktywne biologicznie.

atrybuty pyłku pszczelego:
  • pyłek można stosować jako uzupełnienie dziennych dawek pokarmowych, wyjątkowo dla wzmocnienia niepodatności w okresie jesienno-zimowym
  • użytkowany jest jako odżywka w celu wyrównania poziomu witamin i minerałów
  • atrybuty przeciwzapalne, antybiotyczne, odtruwające, ograniczające poziom tłuszczów we krwi, adaptogenne i osłonowe
  • polepsza kondycję fizyczną i psychiczną
  • wpływa na wzrost hemoglobiny i czerwonych krwinek.
  • witaminy są cennym komponentyem pyłku, np. Witaminy A jest 20 razy więcej niżeli w marchwi, witamin z grupy B dwukrotnie więcej niż w mięsie czy wątrobie

stosowanie: Kurację należy rozpocząć od 1 łyżeczki pyłku, zwiększając do 1 łyżki stołowej dziennie. Pyłek wymieszać w połowie szklanki letniej wody i odstawić na noc. Można dodać łyżeczkę miodu. Wypić rano na czczo po uprzednim wymieszaniu. Kuracja powinna trwać 2-3 miesiące. Można ją stosować np. W sezonie jesiennym i wiosennym.

Kolor pyłku może mieć barwę od jasnożółtego po ciemnobrązowy w zależności w jakim czasie i z jakich kwiatów był zbierany przez pszczoły.

Osoby cierpiące na alergię powinny zachować ostrożność.

Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinię

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.