Acerola jest to wzmacniający biologicznie intensywny dodatek do pożywienia.
Owoce są zbierane w pół dojrzałym stanie, kiedy zawartość witaminy C jest największa. Uzyskuje się z niej do 95% witaminy C w postaci płynu, a następnie zamienia się na proszek, z którego przygotowywany jest koncentrat. Koncentrat Aceroli jest jeszcze bogaty w witaminę C i, zgodnie ze standardem jej zawartość wynosi 15%.
Obróbka owoców pozwala nie tylko uzyskać maksymalny poziom witaminy Cjeszcze sporo pożytecznych komponentów, takich jak: witaminy A, B (tiamina, ryboflawina), magnez, wapń, żelazo, kwas pantotenowy, kwas nikotynowy, potas, niacyna i inne.
WITAMINA C z aceroli:
- Wzmacnia budowę naczyń krwionośnych, mięśni, ścięgien i układu kostno-stawowego
- powiększa odporność organizmu
- Uzupełnia niedobory w stanach powiększonego zapotrzebowania, zwłaszcza przy obfitych wysiłkach fizycznych - polepsza wydajność
Jako naturalny środek w Brazylii, garść świeżych owoców Aceroli jest zjadana w trakcie gorączki i biegunki.
Zalecana profilaktyczna dzienna dawka w diecie (RDA) witaminy C dla osoby dorosłej wynosi 60-80 mg.
Więcej witaminy C potrzebują osoby palące, zażywające regularnie aspirynę, "mięsożercy", diabetycy, kobiety w ciąży, w okresie karmienia piersią, stosujące środki antykoncepcyjne jak jeszcze ludzie starsi, i wszyscy, którzy piją wodę ze skorodowanych rur. Potrzebują ją głównie mieszkańcy terenów skażonych ekologicznie. Witamina C broni przed kadmem z rur wodociągowych i przed zatruciem gazami i pyłami uprzemysłowionych miast.
Witamina C z Aceroli jest niezwykle poprawnie tolerowana.
W unikatowych przypadkach szerokie dawki witaminy C może powodować biegunkę.
komponenty:
ekstrakt w proszku owocu aceroli z ok. 17 % naturalnej witaminy C, maltodextrina
Sposób użycia:
W zależności od zapotrzebowania, dziennie 1g proszku (ok. 1/2 łyżeczki) dodać do dowolnego napoju, jogurtu lub słodkich potraw. Wymieszać.
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.