Menu
Zamknij

ACEROLA WITAMINA C 175G

Witaminy i minerały

Opis


Acerola jest to wzmacniający biologicznie intensywny dodatek do pożywienia.

Owoce są zbierane w pół dojrzałym stanie, kiedy zawartość witaminy C jest największa. Uzyskuje się z niej do 95% witaminy C w postaci płynu, a następnie zamienia się na proszek, z którego przygotowywany jest koncentrat. Koncentrat Aceroli jest jeszcze bogaty w witaminę C i, zgodnie ze standardem jej zawartość wynosi 15%.

Obróbka owoców pozwala nie tylko uzyskać maksymalny poziom witaminy Cjeszcze sporo pożytecznych komponentów, takich jak: witaminy A, B (tiamina, ryboflawina), magnez, wapń, żelazo, kwas pantotenowy, kwas nikotynowy, potas, niacyna i inne.



WITAMINA C z aceroli:

- Wzmacnia budowę naczyń krwionośnych, mięśni, ścięgien i układu kostno-stawowego

- powiększa odporność organizmu

- Uzupełnia niedobory w stanach powiększonego zapotrzebowania, zwłaszcza przy obfitych wysiłkach fizycznych - polepsza wydajność

- chroni przed skutkami stresu

- Pobudza wzrost komórek odpornościowych

- Oddziałuje dobrze na wzrok

- usprawnia pokonywanie stresu, wspomaga koncentrację

- Pomaga dzieciom w okresie dynamicznego wzrostu



Jako naturalny środek w Brazylii, garść świeżych owoców Aceroli jest zjadana w trakcie gorączki i biegunki.



Zalecana profilaktyczna dzienna dawka w diecie (RDA) witaminy C dla osoby dorosłej wynosi 60-80 mg.

Więcej witaminy C potrzebują osoby palące, zażywające regularnie aspirynę, "mięsożercy", diabetycy, kobiety w ciąży, w okresie karmienia piersią, stosujące środki antykoncepcyjne jak jeszcze ludzie starsi, i wszyscy, którzy piją wodę ze skorodowanych rur. Potrzebują ją głównie mieszkańcy terenów skażonych ekologicznie. Witamina C broni przed kadmem z rur wodociągowych i przed zatruciem gazami i pyłami uprzemysłowionych miast.



Witamina C z Aceroli jest niezwykle poprawnie tolerowana.

W unikatowych przypadkach szerokie dawki witaminy C może powodować biegunkę.





komponenty:



ekstrakt w proszku owocu aceroli z ok. 17 % naturalnej witaminy C, maltodextrina





Sposób użycia:



W zależności od zapotrzebowania, dziennie 1g proszku (ok. 1/2 łyżeczki) dodać do dowolnego napoju, jogurtu lub słodkich potraw. Wymieszać.

Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinię

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.