Probiotyk Narine Narimax Lactose Free zawiera uśpione bakterie (Lactobacillus acidophilus szczep n.v. EP 317/402 Narine), które wg przeprowadzonych badań występują u ludzi przez około 2 tygodni od narodzenia. Wykazuje on niezwykle silne działania ochronne na życie przez eliminowanie wirusów, grzybów, a także innych patogenów. Ponad to likwiduje toksyny i reguluje przemiany materii.
Suplement diety Narimax Lactose Free jest wolny od laktozy. W trakcie procesu jego wytwarzania używa się soi bez GMO zamiast standardowego mleka zwierzęcego. Dzięki temu osoby, które wykazują nietolerancję na laktozę mogą teraz używać tego probiotyku. Warto dodać, iż soja jest użytkowana przy produkcji probiotyku bez laktozy ale nie jest jego składnikiem.
- Pomaga obniżyć cholesterol
- Wspiera w antybiotykoterapii i radioterapii
- Pomaga pousuwać zaparcia i zgagę
- Jedna kapsułka 150mg. Mieści co najmniej 1,5x10⁸ liofilizowanych żywych bakterii Lactobacillus acidophilus (ER-2/402 sht.317 Narine).us)
- Został przebadany poprzez Polską Akademię Nauk i wprowadzony do obrotu w Polsce.
- Jest polecany poprzez WHO czyli Światową Organizację Zdrowia jako najlepszy produkt oczyszczający organizm i doprowadzający do zdrowia
- Ma bogatą historię ponieważ uratował życie tysięcy ludzi po wybuchu elektrowni atomowej w Czarnobylu
- Jego działanie jest potwierdzone klinicznie przeciągu 50lat badań na ponad 40 000 chorych osób.
- W wyjątkowo wielu krajach jest on uznawany jako lekarstwo i wykorzystywany w leczeniu szpitalnym
- Wykazuje niezwykle dużą odporność na antybiotyki, a także chemioterapię
- Ma wysoką oporność na działanie żółci i kwasów (PH = 2,0) i jest ogromnie aktywny w porównaniu z innymi probiotykami.
- Oczyszcza organizm z metali, grzybów, patogenów, a także innych zbędnych mu substancji
- W porównaniu z mlekiem krowim wzrasta zawartość witamin w «Narine»: - kwas foliowy wzrasta o 66%, - tiamina (witamina B1) o 45-72%, - ryboflawina (witamina B6) o 11-32%,- wolne aminokwasy 2-4 razy.
- NARINE ma wysoką zdolność do stymulowania syntezy witamin i kwasu mlekowego w organizmie, w efekcie ich prędkiej przyswajalności w jelitach.
- Probiotyk Narine utrzymuje się w jelicie człowieka przez długi okres czasu gdzie inne probiotyki pozostają zbyt krótko czego wynikiem jest przedłużony efekt terapeutyczny
- Działanie bakteriobójcze NARINE jest od 1,5 do 2 razy dłuższe, niż działanie innych zakwasów. Dlatego "NARINE" jest wykorzystywany w terapii wielu chorób
- W 80 % przypadkach już w 5-10 dniu nastąpiła poprawa dysbakteriozy w kontraście do pozostałych probiotyków
- Probiotyk Narine zagwarantuje przyswajanie wapnia, fosforu, witamin, białek oraz węglowodanów
Bakterie probiotyku Narine są najszczególniej kwasowe
Są także niepodatne na żółć, dłużej utrzymują się w jelitach, a także przywracają uszkodzoną mikroflorę szybciej niż inne liofilizowane preparaty, są bardziej wytrzymałe na antybiotyki, zawierają inne metabolity normalizujące mikroflorę jelitową.
Przeprowadzane dotychczas badania wykazały,towar Narine przewyższa LaktobakterinOznacza to, iż Narine odbudowuje beztlenową florę obronną (bifidobakterie i laktobakterie) w krótszym okresie, hamuje wzrost enterobakterii i patogennego gronkowca, rozszerza aktywność dobrej pałeczki okrężnicy
Narine zalecane jakouzupełniające źródło mikroorganizmów probiotycznych.
Zalecenia dotyczące użytkowania:- Dla dorosłych i dzieci powyżej 12 lat, 2 kapsułki 3 razy dziennie, 15-20 minut przed posiłkami
- Dzieci w wieku od 6 do 12 lat: 1 kapsułka 3 razy dziennie, w ciągu 15-20 minut przed posiłkami
- Dzieci w wieku od 3 do 6 lat: 1 kapsułka 2 razy dziennie, 15-20 minut przed posiłkami
- Minimum 5-6 tygodni
- indywidualna nietolerancja składników produktu.
- Narine Narimax Lactose Free przechowywać w chłodnym miejscu w temperaturze nie wyższej niżeli + 10 °C w sposób niedostępny dla dzieci. Na czas transportu może być przechowywany w temperaturze pokojowej.
- technika opakowania oraz specjalny proces produkcji zapewnia zachowanie żywotności bakterii probiotycznych i ich odpowiedniej dawki podczas transportu poza warunkami chłodniczymi.
- 2 lata od daty produkcji.