Joy Day Chmiel Napój Probiotyczny Koncentrat BIO 500 ml Living Food
Uzupełnia dobrą florę jelit oraz wspiera oporność organizmu. Towar bez glutenu.
- towar wyrózniony przez Fundację Rozwoju Kardiochirurgii im. Prof. Zbigniewa Religi w Zabrzu,
- artykuł dokument ekologiczny,
- Laureat Wielkopolska Nagroda Jakości 2014,
- Laureat Plebiscytu „Nasze prawidłowe Lubuskie" 2014. 1 miejsce w kategorii towar spożywczy,
- Laureat Certyfikacji DOCEŃ POLSKIE – TOP towar 2015
Żywe kultury bakterii zawarte w napoju posiadają parametry probiotyczne i wywierają korzystny wpływ na odbudowę flory bakteryjnej człowieka. Są naturalnym komponentyem ochrony flory jelitowej. Harmonia prozdrowotnej flory bakteryjnej ma pozytywny wpływ na barierę mikrobiologiczną dla patogenów i pośrednio na układ niepodatnościowy.
Dla kogo JOY DAY?
- dla diabetyków i w diecie bezglutenowej,Parents giving piggyback ride to children
- dla osób starszych,
- dla dzieci powyżej 3 roku życia,
- dla osób, których organizmy nie tolerują laktozy, a także nie spożywają
- nabiału z innych powodów,
- dla osób odchudzających się, przy detoksykacji organizmu,
- wegetarianom i weganom jako uzupełnienie diety,
- po antybiotykoterapii, a także po chemioterapii.
Z uwagi na oryginalny skład koncentrat napoju Chmiel polecamy stanowczo:
- przy nerwicach żołądkowo-jelitowych
- dla wyciszenia stanów pobudzenia nerwowego
- posiadającym problemy z zasypianiem
- dla opóźnienia procesów starzenia się komórek
Napoje probiotyczne kolekcji JOY DAY zalecane są jako komponent codziennej diety, w tym asygnowanej przez specjalistów żywienia człowieka i dietetyki.
komponenty napoju JOY DAY wspierają między innymi i wpływają na:
- prawidłowy rozkład trawionego pokarmu,
- wzmocnienie ogólnej niepodatności organizmu,
- eliminacje toksyn,
- układ niepodatnościowy,
- procesy przemiany materii,
- krążenie krwi i cykl wzmacniania naczyń krwionośnych,
- częstotliwość wypróżnieni i wzdęć,
- neutralizację wolnych rodników,
- opóźnienie procesów starzenia się komórek.
Koncentrat napoju mieści w swoim składzie pokaźne ilości probiotycznych, żywych kultur kompleksu symbiotycznych bakterii (min (2×107jtk/ml.) Ich trafnie dopasowany pakiet tworzy konsorcjum bakterii z grupy Lactobacillus i Bifidobakterium, które zasila produkt swymi prozdrowotnymi metabolitami takimi jak witaminy, minerały, kwasy ekologiczne i antyoksydanty.
Zawarte w koncentracie wieloszczepowe prozdrowotne bakterie probiotyczne charakteryzują się odpowiednią witalnością.
składniki: Kompleks żywych szczepów bakterii probiotycznych (66,7%) w tym: (Lactobacillus casei LMG P-17504; L. Plantarum LMG P-21020 i LMG P-21021; L. Delbrueckii ssp. Bulgaricus LMG P-21905; L. Acidophilus LMG P-21904; L. Rhamnosus LMG P-21380, LMG P-23699 i DSM 16605; L. Fermentum; L. Lactis; Bifidobacterium breve LMG P-17500 i LMG P-17501; B. Animals ssp. Lactis LMG P-17502; B. Longum DSM 16603; S. Thermophilus LMG P-21908 i LMG P-17225), ekstrakt procesu fermentacji roślin ziołowych i owoców (33,3%): koszyczka chmielu (23,3%), kwiatu czarnego bzu, kwiatu głogu, liści melisy, kwiatu lipy, ziela skrzypu.
Koncentraty znamionują się wysoką aktywnością bakteriobójczą – składniki preparatu posiadają parametry antagonistyczne w stosunku do mikroorganizmów chorobotwórczych w tym drobnoustrojów powodujących zakażenia u osób z obniżoną opornością (Pseudomonas aeruginosa); zjadliwych patogenów przenoszonych poprzez żywność i powodujących zakaźną listeriozę (Listeria monocytogenes); Salmonelli powodującej zatrucia pokarmowe; gronkowca złocistego bakterii chorobotwórczej odpowiedzialnej za mnóstwo zakażeń; Escherichia colli mogących powodować u człowieka uciążliwe zakażenia i takie schorzenia jak zatrucia pokarmowe, zaburzenia pooperacyjne, czy szpitalne zapalenia płuc i znamionują się opornością na antybiotyki z grupy streptomycyna i tetracykliny, sprawną ochroną przed patogenami grzybowymi odpowiedzialnymi za produkcję niebezpiecznych mykotoksyn, opornością bakterii probiotycznych i ich zdolnością do przeżywania w zadziornych warunkach przewodu pokarmowego człowieka.
Probiotyczna flora bakteryjna zawarta w produktach jest pomocna w odbudowie naturalnej flory bakteryjnej człowieka. Nasze napoje mogą być spożywane już podczas terapii, zwłaszcza przy antybiotykach z grupy tetracyklin, a także antybiotykach aminoglikozydowych, na które preparat wykazuje dużą niepodatność.
Koncentraty napojów probiotycznych serii JOY DAY uzyskiwane są poprzez w całości naturalny, kaskadowy proces fermentacji bezmlecznych składników roślinnych i probiotycznej flory bakteryjnej.
Zalecane spożycie:
Dorośli: 10 do 15 ml, 3 razy dziennie rozcieńczone z minimum 100 ml wody albo z dowolnym napojem.
Dzieci: powyżej 3 roku: 5 ml, 3 razy dziennie rozcieńczone z minimum 50 ml wody albo dowolnym napojem.
Najlepiej spożywać podczas posiłku. Rozcieńczony koncentrat napoju charakteryzuje się świeżym, delikatnym aromatem ziołowym albo warzywnym i naturalnym, kwaskowo pobudzającym smakiem. 500 ml koncentratu napoju gromadzi od 11 do 14 dziennych zalecanych porcji.
Warunki przechowywania: oryginalnie zamknięte opakowanie przechowywać w miejscu chłodnym i przycie-mnionym. Po otwarciu najlepiej spożyć w ciągu 30 dni.
Wszystkie produkty pochodzą wyłącznie z upraw ekologicznych.
PIERWSZY TAKI NAPÓJ PROBIOTYCZNY NA POLSKIM RYNKU
Probiotyczne napoje kolekcji JOY DAY – to energia i zdrowie w 100% z natury, to dopełniające źródło witamin, minerałów i wielkiej ilości antyutleniaczy.
atest: BIO, Bezgluten
Living Food to ekspert w dziedzinie profilaktyki i suplementacji probiotycznej. W naszej ofercie znajdują się produkty przygotowane z myślą o suplementacji probiotycznej dla sportowców, suplementacji probiotycznej dla dzieci powyżej 3. Roku życia oraz inne probiotyki naturalne w płynie dla wszelkich konsumentów poszukujących adekwatnej kuracji probiotycznej dla siebie, w tym osób starszych, wegan, wegetarian, diabetyków oraz osób z nietolerancją glutenu i laktozy.
firma Joy Day zawiera w swojej ofercie 12 produktów probiotycznych w formie płynnej – równocześnie produkty asygnowane do profilaktyki probiotycznej (napoje probiotyczne Joy Day i koncentraty napojów probiotycznych Joy Day) jak i produkty do suplementacji probiotycznej (suplementy diety Joy Day).
Napoje probiotyczne Joy Day i koncentraty napojów probiotycznych Joy Day są zalecane do spożycia jako element codziennej, zrównoważonej diety. Zawierają postępowe połączenie specjalnie dopasowanych zestawów żywych i aktywnych szczepów bakterii probiotycznych wraz z stworzonymi przez nie biofunkcjonalnymi postbiotykami oraz ekstraktów z fermentowanych minimalistycznców roślinnych bogatych w elementy bioaktywne.
Suplement diety Probiotyk Joy Day to połączenie żywych i aktywnych szczepów bakterii probiotycznych wraz z produkowanymi przez nie biofunkcjonalnymi postbiotykami, w tym kwasami naturalnymi i witaminami. Mieści trzykrotnie pokaźniejszą ilość bakterii probiotycznych w porównaniu do koncentratów napojów probiotycznych Joy Day. Sugerowany jest do spożycia w celu odbudowy nadwyrężonego mikrobiomu jelitowego, szczególnie w stanach dysbiozy, czy w trakcie lub po antybiotykoterapii.
linia Joy Day PREMIUM Kurkuma, imbir, pieprz to suplementy diety, które łączą w sobie równocześnie wysoką liczebność bakterii probiotycznych, a także ekstrakty z fermentowanych ascetycznców roślinnych – kurkumy, imbiru i pieprzu, które są niezwykle bogate w elementy bioaktywne wspomagające dobre funkcjonowanie układu odpornościowego, a także wykazujące cechy przeciwzapalne.
Czym są probiotyki?
To specjalnie wyselekcjonowane kultury bakterii lub drożdży, które podane w optymalnej ilości, wywierają dobry, udowodniony badaniami klinicznymi wpływ na zdrowie. Probiotyki wspierają poprawny rozwój mikrobioty jelitowej i wykazują pozytywny wpływ na organizm. Ich regularne spożywanie wydajnie uniemożliwia wielu chorobom, a także w solidnych przypadkach wspomaga ich leczenie. Źródłem probiotyków mogą być produkty lecznicze, suplementy diety i żywność praktyczna. Płynne produkty spożywcze są najistotniej naturalną i korzystną dla n
Na co wpływają probiotyki?
- utrzymanie równowagi mikrobiologicznej jelit,
- przeciwdziałanie biegunkom,
- regulacja pracy przewodu pokarmowego,
- wzmocnienie układu odpornościowego,
- zachowanie równowagi psychofizycznej.
DLA KOGO SĄ PROBIOTYKI?
dedykowane są dla osób dorosłych, starszych oraz młodzieży i dzieci powyżej 3-go roku życia. Mogą być spożywane przez diabetyków, osoby z nietolerancją laktozy i w diecie bezglutenowej.
Profilaktyka probiotyczna
Koncentraty i napoje probiotyczne JOY DAY są zalecane do spożycia jako element codziennej diety. Zawierają postępowe połączenie specjalnie dobranych zestawów szczepów bakterii probiotycznych wraz z POSTBIOTYKAMI, czyli produkowanymi poprzez nie prawidłowymi metabolitami oraz ekstraktów z fermentowanych dodatków roślinnych. Koncentraty występują w pięciu odmianach smakowych – owoce lasu, mięta, głóg, topinambur i chmiel. Napoje dostępne są w dwóch odmianach – mięta i owoce lasu i w dwóch wariantach – sweet (słodzony ksylitolem), a także konwencjonalny.
Suplementacja probiotyczna
Probiotyk JOY DAY w płynie zawiera POSTBIOTYKI, czyli bioaktywne metabolity wykonane przez szczepy bakterii probiotycznych, w tym kwasy organiczne i witaminy. Sugerowany jest do spożycia w celu odbudowy mikrobiomu jelitowego, niezwykle w stanach dysbiozy.
Koncentraty Joy Day- CHMIEL
Koncentrat napoju probiotycznego. Mieści ekstrakt z fermentowanych części roślinnych z przewagą chmielu, któremu przypisuje się właściwości delikatnie wyciszające, niezwykle w stanach wzmożonego napięcia nerwowego. Chmiel mieści olejki eteryczne, flawonoidy, kwasy fenolowe i garbniki. - GŁÓG
Koncentrat napoju probiotycznego. Mieści ekstrakt z fermentowanych komponentów roślinnych z przewagą głogu, któremu przypisuje się parametry ochronne przy upośledzonej wydolności serca. Głóg mieści liczne flawonoidy, saponiny i acetylocholinę. - TOPINAMBUR
Koncentrat napoju probiotycznego. Zawiera ekstrakt z fermentowanych komponentów roślinnych z przewagą bulw topinamburu, którym przypisuje się atrybuty prebiotyczne. Bulwy topinamburu zawierają inulinę i fruktooligosacharydy o właściwościach prebiotycznych,, a także niezbędne aminokwasy, liczne związki mineralne, witaminy, flawonoidy i fitosterole. - OWOCE LASU
Koncentrat napoju probiotycznego. Zawiera ekstrakt z fermentowanych części roślinnych z przewagą jeżyn, czarnej porzeczki i poziomki, którym przypisuje się parametry wspomagające układ opornościowy. Owoce lasu zawierają witaminę C, kwasy organiczne, a także liczne związki o działaniu przeciwutleniającym. - MIĘTA
Koncentrat napoju probiotycznego. Gromadzi ekstrakt z fermentowanych komponentów roślinnych z przewagą mięty, której przypisuje się działanie rozkurczające na mięśnie gładkie przewodu pokarmowego używane przy niestrawności. Mięta gromadzi mentol, flawonoidy i związki o działaniu antyseptycznym
- MIĘTA
Napój probiotyczny. Gromadzi ekstrakt z fermentowanych części roślinnych z przewagą mięty, której przypisuje się działanie rozkurczające na mięśnie gładkie przewodu pokarmowego użytkowane przy niestrawności. Mięta gromadzi mentol, flawonoidy i związki o działaniu antyseptycznym - OWOCE LASU
Napój probiotyczny. Zawiera ekstrakt z fermentowanych elementów roślinnych z przewagą jeżyn, czarnej porzeczki i poziomki, którym przypisuje się atrybuty wspomagające układ wytrzymałościowy. Owoce lasu zawierają witaminę C, kwasy organiczne, a także liczne związki o działaniu przeciwutleniającym
- PROBIOTYK
Suplement diety. Posiada pakiet żywych i aktywnych szczepów bakterii probiotycznych w formie płynnej. Wyjątkowo sugerowany do spożycia w celu odbudowy mikrobiomu jelitowego po użytkowaniu antybiotyków, w nieszczelności jelit oraz wsparcia niepodatności oragnizmu
Utrzymanie dobrego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia. Suplement diety nie może być wykorzystywany jako substytut (zamiennik) rozmaitej diety. Nie należy przekraczać dziennej zalecanej porcji do spożycia. Suplement diety powinien być przechowywany w sposób niedostępny dla nieznacznych dzieci.