Camu Camu to nieznaczne drzewo z Amazońskich Lasów Deszczowych rosnące na obszarze Peru i Brazylii, które owocuje czerwonymi lub purpurowymi owocami podobnymi do wiśni. Jej znikome kwiaty mają białe woskowe płatki i wydzielają słodki zapach.
Świeże jagody camu camu zawierają minimum 2500 mg naturalnej witaminy C w 100g, co stanowi około 2-3 proc. Ich świeżej masy, oprócz tego to znakomite źródło bioflawonoidów.
Witamina C wzmacnia układ wytrzymałościowy, warunkuje syntezę kolagenu i bierze udział w kluczowych przemianach metabolicznych.
Sposób użycia:
1 łyżeczka proszku dziennie rozmieszana w soku lub wodzie.
składniki:
100% BIO Camu Camu (myrciaria dubia) surowy proszek z upraw organicznych bez nienaturalnych dodatków, takich jak kwas askorbinowy.
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.