Maślan wykazał cechy przeciwzapalne i regeneracyjne, przy podawaniu doustnym łagodzi objawy u pacjentów cierpiących na zróżnicowane choroby okrężnicy.
Otoczkowany maślan sodu wpływa pozytywnie na mikroflorę jelitową, co odgrywa stanowczą rolę w przypadku IBS (zespół jelita drażliwego) czy IBD (nieswoiste choroby zapalne jelit). Jest wyodrębniony każdemu, kto chce poprawić zdrowie swych jelit.
Suplementacja maślanem sodu zwiększa wzrost bakterii zdolnych do wytwarzania krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych o przeciwzapalnym działaniu.
Ostatnio szczególną uwagę zwrócono na maślan ze względu na jego korzystny wpływ na homeostazę jelitową i metabolizm energetyczny. Dzięki właściwościom przeciwzapalnym maślan wzmacnia funkcję bariery jelitowej i oporność błon śluzowych. Coraz więcej dowodów wskazuje na wpływ maślanu na oś jelitowo-mózgową.
STAWIAMY NA JAKOŚĆ!Suplementy YANGO produkujemy zachowując najwyższe rygory kontroli jakości. Dbamy o stosowne stężenie substancji czynnych i całkowite bezpieczeństwo produktów. Wierzymy, iż w ten sposób możemy produktywnie pomóc Ci w osiągnięciu zamierzonych celów.
Zalecane spożycie: Jedna kapsułka, dwa razy dziennie
Sposób wykorzystania: Kapsułkę połknąć i popić dużą ilością wody, po posiłku.
Skład: Maślan sodu standaryzowany na zawartość min. 71,2% kwasu masłowego, komponent otoczki: skrobia modyfikowana
Skład kapsułki: Celuloza roślinna (wegetariańskie) masa netto: 44,1 g
Informacja: Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być używany jako substytut różnej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla minimalnych dzieci. Maślan sodu znamionuje się specyficznym zapachem. Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem albo farmaceutą. Niewskazane nieznacznym dzieciom, kobietom w ciąży i karmiącym. Wytworzono w Unii Europejskiej. Podmiot odpowiedzialny: YANGO Sp. Z o.o. Ul Granitowa 3/14, 02-681 Warszawa
Informacja alergiczna:
Nie posiada skorupiaków, jaj, ryb, soi, orzechów, składników mlecznych, selera, gorczycy, sezamu.
wytworzone bez użycia nienaturalnych substancji konserwujących, zapachowych albo barwiących.
produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć.
Główny Inspektorat Sanitarny: GIS: 2022/08/04/SD/75E83E