Polifenum Forte mieści pionierski ekstrakt polifenoli WSTC z pomidora, przefermentowane polifenole z granatu i resweratrol. Ten silny koncentrat tworzony jest z 75 pomidorów, 41 owoców granatu i 10 kg francuskich ciemnych winogron.
Do jego wytworzenia użyto metody fermentacji Dr. Jacob’s, co gwarantuje maksymalną bioaktywność komponentów.
W każdej porcji (20 ml) Polifenum Forte jest:
– aż 3 g polifenoli WSTC z pomidora (dobry dla zdrowia poziom dziennego spożycia), które utrzymują prawidłową lepkość płytek krwi. Podwyższona lepkość płytek, czyli możliwość zlepiania się płytek i miejscowego zagęszczania krwi, występuje m.in. Przy stresie, energicznym uprawianiu sportu, nadwadze i wysokim poziomie cholesterolu. Polifenole WSTC utrzymują prawidłową lepkość płytek krwi. Dobra lepkość płytek krwi pozwala uniknąć niepożądanego zlepiania się i tamowania naczyń krwionośnych. Równocześnie polifenole WSTC nie posiadają negatywnego wpływu na prawidłowe krzepnięcie krwi w sytuacji skaleczenia. Potwierdzone jest to w ośmiu badaniach klinicznych oraz poprzez Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA). Dobry efekt działania polifenoli WSTC z pomidora występuje u 97% osób już 1,5 godziny od spożycia, a także trwa ok. 12-18 godzin.
– aż 5 mg resweratrolu z ciemnych winogron (to tyle, co w 0,5 l wysokiej jakości czerwonego wina) prawidłowo działającego na serce i naczynia.
– aż 600 mg łatwoprzyswajalnych polifenoli z granatu.
na dodatek towar zawiera dużą dawkę potasu dla korzystnego ciśnienia krwi, pracy mięśni, a także nerwów.
elementy Polifenum Forte zalecane są:
– dla utrzymania dobrej lepkości krwi i dobrego przepływu krwi przez naczynia, – przy energicznym uprawianiu sportu, – otyłym, z podwyższonym poziomem cholesterolu, – dla osób zestresowanych, – dla osób siedzących (praca, niepełnosprawność), leżących.
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia:
20 ml rozpuszczone w szklance soku albo wody, 15 minut przed albo 2 godziny po posiłku.
Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 7 tygodni. Przed zastosowaniem wstrząsnąć. Wytrącający się osad jest naturalny. Poszczególne partie artykułu mogą różnić się konsystencją i kolorem (zależnie od partii ascetycznca), co nie ma wpływu na jakość i zawartość substancji energicznych.
Nie scalać z posiłkami białkowymi lub zawierającymi tłuszcze zwierzęce.
Skład:
koncentrat* z soku i miąższu owoców granatu Punica granatum (częściowo przefermentowany) 81%, koncentrat* z owocu pomidora Licopersicum aesculentum zawierający rozpuszczalne w wodzie bioaktywne polifenole WSTC: adenozyna, kwas chlorogenowy, rutyna, razem min. 200mg/500ml 12%, wodny ekstrakt* z soku i miąższu owocu winogrona Vitis vinifera zawierający polifenole i resweratrol 2%.
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.