Menu
Zamknij

Olejek z Opuncji Figowej 10 ml.

Olejki zapachowe

Opis

100% Olejek z Opuncji Figowej

Zimno tłoczony z nasion kaktusa

Opuntia Ficus Indica Seed Oil

Eliksir atrakcyjna i młodości!

niedościgniony olejek zapobiegający zmarszczkom! Zwany naturalnym botoxem!

szybko wchłaniany przez wszystkie warianty skóry. Drogocenny zamiennik do tradycyjnych kremów. Zalecany do pielęgnacji twarzy, szyi, dekoltu i biustu.
Ma ogromne działanie regenerujące skórę, zabliźniające rany, odżywcze i kojące. Przywraca twarzy żywotność i właściwy połysk.

Po użyciu olejku z opuncji skóra jest gładka, miękka, nie ma efektu tłustego błyszczenia jak przy stosowaniu innych olejów.

Olejek jest w 100% czystym, nierozcieńczonym olejem z nasion opuncji, nie mylić z dostępnym na rynku tanim maceratem opuncji.

Opuncja figowa
(Opuntia Ficus Indica) pochodzi z Meksyku, a obecnie jest uprawiana w wielu krajach południowej Europy. Możemy ją sobie wyobrazić, przywołując obraz znanych nam idealnie kaktusów. Ma grube, owłosione liście, na których znajdują się kolce. Jest dopasowana do bytowania na terenach o utrudnionym dostępie do wody, stąd też wynikają jej typowe komponenty budowy. Owoce, początkowo przyjmują zarys krągły, następnie stopniowo się wydłużają. Same owoce mogą posiadać barwę od żółtej, przez pomarańczową, aż do czerwonej. Mają liczne nasiona, a z zewnątrz są pokryte niewielkimi wypustkami.


Zbiory fig opuncji odbywają się tylko przez kilka dni w roku. Owoce suszone są na słońcu, następnie wyjmuje się z nich pestki i to właśnie z nich na zimno tłoczy się olej. Sam cykl ekstrakcji oleju jest bardzo czasochłonny i skomplikowany. Pestki opuncji po wysuszeniu są bardzo twarde. Do wyprodukowania 1 litra oleju z opuncji potrzeba około 1 mln nasion.

Olejek z opuncji, który oferujemy jest czysty, bez żadnych dodatków. Nie jest to tani macerat z kwiatów opuncji, czy olejek z opuncji rozcieńczony tańszym olejem!
Jego cena jest bardzo interesująca, gdyż jesteśmy bezpośrednim importerem olejku.



W olejku z opuncji poziom nienasyconych kwasów tłuszczowych przekracza 75%. Występuje witamina E 1085mg/ i więcej niżeli 6% steroli Delta7, rzadko występujących w olejach roślinnych, które znane są ze swej naturalnej ochrony przed wolnymi rodnikami. Na dodatek olejek ma 13 innych pierwiastków niedużych nie spotykanych dotąd u żadnej innej rośliny!


Olejek ma silne parametry przeciwzmarszczkowe. ulepsza napięcie, koloryt i nawilżenie skóry. Przeciwdziała powstawaniu nowych zmarszczek. Regeneruje i łagodzi podrażnienia. Wspomaga ochronę przeciwsłoneczną. Bardzo momentalnie się wchłania.

Kosmetyk asygnowany jest do używania na delikatne okolice oczu, ust, szyi, a także dłoni. Można stosować go w czystej postaci, wklepując w twarz. Jest tak efektywny, że wystarczą 2 krople do posmarowania całej twarzy. Można go na dodatek dodawać do balsamów i kremów.

Dzięki olejowi z opuncji:

- spowolni się cykl starzenia komórkowego i nastąpi stymulacja wzrostu nowej skóry
- zmniejszy się głębokość zmarszczek a nowe nie powstaną tak szybko,
- widocznie zmniejszą się „worki pod oczami",
- znikną przebarwienia skóry i blizny,
- przy skórze mieszanej i tłustej ekspresowo zauważysz zmniejszone pory, skóra będzie jędrna, elastyczna i nawilżona,
- znikną zaczerwienienia i uszkodzenia skóry wywołane oparzeniami słonecznymi.


INCI: Opuntia Ficus Indica Seed Oil

Kolor: żółto-zielony

Zapach: charakterystyczny dla opuncji, lekko kwaśny

Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z dala od światła.
Okres po otwarciu (PAO) = 6 miesięcy.

Kraj pochodzenia - Syria

Poj. 10ml

Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinię

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.