Menu
Zamknij

Olejek Pichtowy (Jodłowy), Abies Sibirica Oil, 100% naturalny, 50 ml

Olejki zapachowe

Opis

OLEJEK PICHTOWY100% naturalny

Olejek pichtowy syberyjski ( łac. Oleum Abies Sibiricae) otrzymywany jest z młodych pączków jodły syberyjskiej. Najcenniejsze są pokryte igliwiem wierzchołki młodych pędów o długości do 30 cm. To z nich uzyskuje się olejek eteryczny szeroko wykorzystywany w medycynie oraz kosmetyce. Pichta występuje w rejonach Syberii Wschodniej na dziewiczych terenach o klarownie czystym powietrzu. Drzewo to może rosnąć wyłącznie w warunkach wolnych od skażeń przemysłowych, dlatego otrzymywany z niego olejek jest w pełni ekologicznym produktem. I lecz nie wszystkie lecznicze właściwości olejku pichtowego są do końca zbadane, istnieje ogromna liczba prac naukowych na temat jego zalet; przeprowadzononiemało badań klinicznych, pomiędzy innym w Rosji, Finlandii, Polsce, Niemczech, Kanadzie, Japonii. W roku 1992 w Rosji olej pichtowy uzyskał status oficjalnego środka leczniczego.

Olejek pichtowy jest ruchliwą ciecz

Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinię

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.