Menu
Zamknij

Olejek eteryczny z neroli

Olejki zapachowe

Opis

Olejek eteryczny z Neroli

Jest to specyfik pozyskiwany z gorzkiej pomarańczy. Jak prawie każdy z cytrusów udoskonala krążenie krwi, działa antyseptycznie i ma wpływ na nasze lepsze samopoczucie. Olejek eteryczny z Neroli jest nieoceniony w walce z cerą trądzikową, a w sytuacji cery przesuszonej, pomaga w odbudowie nawilżenia naskórka. Stosuje się go w walce z cellulitem, a także wykorzystuje w procesie zatrzymania starzenia się skóry.

W jaki sposób można stosować olejek eteryczny z Neroli?

Specyfik ten jest bardzo stosowany w kosmetyce, preparatach leczniczych oraz w aromaterapii.

Olejek eteryczny z Neroli możesz wykorzystać w następujący sposób"

● inhalacja – ogranicza napięcie stresowe oraz polepsza pracę układu hormonalnego. Dzięki czemu hamuje objawy menopauzy i powiększa libido. Dodaj kilka kropel do gorącej wody, nałóż ręcznik na głowę i wdychaj olejek przez kilka minut;

● problemy dermatologiczne – walczysz ze skórą trądzikową? A może masz skórę przesuszoną? W jednym i drugim przypadku korzystaj z dobrodziejstw olejku z Neroli. Wspomaga on leczenie infekcji bakteryjnych skóry i podciąga poziom nawilżenia naskórka;

● masaż – olejek eteryczny z Neroli pomaga w sytuacji napięcia mięśniowego, a także jest efektywny podczas masaży antycellulitowych i odżywia skórę na poziomie komórkowym;

● kąpiel – dodaj kilka kropel do kąpieli i poczuj tę relaksującą woń gorzkiej pomarańczy.

Powyższe wykorzystania to tylko część możliwości naszego towaru.

Przeciwwskazaniem jest:
● ciąża;
● karmienie piersią;
● wykorzystywanie u niemowląt;
● użytkowanie olejku nierozcieńczonego;
● wykorzystywanie w okolicy oczu.

Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinię

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.