suplement diety
prawoskrętny kwas mlekowy
silne jelita i flora jelitowa, oczyszczona i usztywniona wątroba
500 ml na 25-50 dni
Przyjmowanie prebiotyku* kwasu mlekowego zawartego w VitaColon niezwykle dobrze wpływa na jelita. Przywraca im naturalne pH, reguluje ich pracę i energicznie wspomaga przemianę materii. Odżywia i pielęgnuje błonę śluzową jelit. Buduje trafne warunki rozwoju flory jelitowej. Wpływa kojąco i wspomaga szybką regenerację błony śluzowej jelit.
* prebiotyk - substancja stymulująca rozwój dobrej flory bakteryjnej jelit.
Kwas mlekowy odżywia florę bakteryjną jelit i sprzyja jej szybkiej regeneracji. Uregulowanie środowiska i funkcji jelit wyjątkowo prawidłowo wpływa na pracę wątroby. Odciąża ją, usprawnia jej oczyszczanie z toksyn, pomaga w intensywnej regeneracji, sprzyja witalizacji.
VitaColon ma miły smak.
Działa najlepiej w połączeniu z pH balans (obydwa produkty można rozcieńczać w jednej szklance płynu).
Porcja dzienna (20 ml) VitaColon gromadzi:
- prawoskrętny kwas mlekowy (10%, 2 g)
- wyciąg z topinamburu - słonecznika bulwiastego (48%)
- syrop z agawy
- miąższ z owoców czarnego bzu (8%)
- mieszanka ziół (2%)
- koncentrat soku z aronii (1%)
- ekstrakt z owoców amli (0,5%)
Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia:
- poprzez 1 tydzień - 10 ml dziennie,
- od 2 tygodnia - 20 ml dziennie.
Pić zawsze rozcieńczony przynajmniej w 300 ml wody.
Prebiotyczny Napój Zasadowy:
10 ml VitaColon i jedna miarka proszku pH balans rozpuszczone w szklance wody lub soku.
poprzez 25 dni pić rano i wieczorem, później wg potrzeb 2 lub 1 raz dziennie.
Nie stosować przy: alkaliozie, hiperglikemii, niewydolności nerek, nietolerancji fruktozy.
w sytuacji wystąpienia gazów przyjmować mniej VitaColon i dawkę stopniowo powiększać.
elementy:
koncentrat z bulwy topinambura* (48%), prawoskrętny kwas mlekowy (10%), sok z owocu dzikiego bzu (8%), woda, mieszanka ziół (1,99%), koncentrat soku aronii* (1%), ekstrakt z owoców amla (0.5%).
*stopień koncentracji 5:1
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) stabilnej diety.
Więcej o właściwościach kwasu mlekowego i równowadze kwasowo-zasadowej poniżej i w dziale Czytelnia (menu pod logo).
Dobroczynny prawoskrętny kwas mlekowy
korzystne, lekko kwaśne środowisko jelit można ekspresowo przywrócić przy pomocy kwasu mlekowego - substancji prebiotycznej*. Zabieg taki utrudnia wegetację bakterii gnilnych i grzybów lubiących odczyn zasadowy. Umocniona zostaje zaś dobra flora jelitowa, dla której kwas mlekowy jest nadzwyczajnym pokarmem. Bakterie te rozkładają go na kwas masłowy, który z kolei działa jak balsam na błonę śluzową jelit.
Naturalna flora jelit błyskawicznie regeneruje się i przywraca dobre funkcjonowanie jelit. Ma ona największy wkład w eliminację przeróżnych toksyn i trującego amoniaku. To odciąża wątrobę, która może znowu odtruwać organizm, a także zaoszczędzić sporo energii.
Kwas masłowy jest obecny w kwaśnym nabiale (twaróg, kwaśne mleko) również w kiszonych ogórkach czy kapuście. W produktach nabiałowych występuje za każdym razem razem z białkiem, z którego bakterie gnilne produkują szerokie ilości amoniaku. W kiszonych warzywach zaś jest on dosyć rozcieńczony (przykładowo 300g kiszonej kapusty tylko ok. 2g kwasu mlekowego). Przy przywracaniu naturalnego pH i dobrej flory bakteryjnej jelit, które przeważnie trwa ok. Miesiąca, raczej trudnym jest jedzenie codziennie talerza kiszonej kapusty, a spożywanie obszernych ilości nabiału jest niewskazane. Kwas mlekowy RegEnergetikum jest słusznym rozwiązaniem przy kuracji przywracającej lekko kwaśne pH jelit.
Prebiotyczne substancje balastowe z bulwy topinamburu (słonecznika bulwiastego) dodane do RegEnergetikum wspomagają szybką regenerację błony jelit i odradzanie się prawidłowej flory bakteryjnej. Mieszanka skrupulatnie dobranych wyciągów z ziół i jagód działa tonizująco na jelita. Melisa, anyż, koper, mniszek lekarski, szałwia i dużo innych wzmacniają jelito i dbają o jego wewnętrzną równowagę. Skoncentrowane wyciągi z owoców agrestu indyjskiego (lubiany w medycynie staroindyjskiej) oraz owoc bzu czarnego (znany już Hipokratesowi) działają przeciwzapalnie i chronią przed wolnymi rodnikami.
* prebiotyk - substancja stymulująca rozwój poprawnej flory bakteryjnej jelit.
poj. 500 ml
Suplement diety nie może być używany jako substytut (zamiennik) różnorodnej diety.
Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia.
Suplement diety powinien być przechowywany w sposób niedostępny dla niewielkich dzieci.